60 Ay Vadeli Kredi Yönetmeliği Yürülükte mi ? Yeni BDDK Yönetmeliği 26 Şubat 2019 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlandı. Yönetmelik 27 Şubat 2019 tarihinden itibaren yürürlüğe girdi.
Otomobilde taksitli satış dönemi başladı Resmî gazetede yayınlanan yönetmenliklere göre artık vatandaşlar, 24 ile 60 ay taksitten yararlanarak yeni otomobil satın alabilecek.
Taksitlendirme süreleri; nihai fatura değeri
120,000 TL ve altında olan taşıt satışlarında 60 ay
120,000 – 300,000 TL arasındaki taşıt satışlarında 48 ay
300,000 TL – 750,000 TL arasındaki taşıt satışlarında 36 ay
750,000 TL’nin üzerinde olan taşıt satışlarında 24 ay olarak belirlendi.
Bir araca ihtiyacınız varsa ve ödemenin hepsini tek seferde gerçekleştiremiyorsanız, bunu uzun vadelere bölünerek ödemek, aylık bütçenizi kendinizi sarsmasın istiyorsanız uzun vadeli taşıt kredisi sizin için oldukça avantajlı olabilir.
Kredi siciliniz olumsuz olduğu zaman kredi çekmeniz güç hale gelebiliyor. Bu noktada pek çoğumuzun aklına hemen, kredi notu düşüklere kredi veren bankalar var mı türünden sorular geldiğini duyabilmekteyiz.Hayatımızın her alanında, bir birikimimiz olmadan hepimiz bir ürünü ya da hizmeti elde etmeyi istemişizdir, ancak bu ürünün fiyatını ve hizmetin bedelini karşılayacak maddi imkan elimizde bulunmuyor olabilmektedir. İşte bu noktada, devreye kredi çekmek imkanları girmektedir.
Her Şeye Rağmen Kredi Veren
İlgili İçerik
Uzun vadeli Krediyle Araba Almanın Dezavantajı Var mı?
Vadeniz uzadıkça bankaya olan geri ödemeniz gereken miktarlarda artmaktadır.
Arabanın Değeri Arttıkça, Maksimum Taksit Sayısı Düşüyor
Yönetmelikte yer alan bilgilere göre vatandaşlar, farklı fiyat aralığındaki araçlar için farklı sayılarda taksitler yapabilecekler.
Taksitlendirme süreleri; nihai fatura değeri
120,000 TL ve altında olan taşıt satışlarında 60 ay
120,000 – 300,000 TL arasındaki taşıt satışlarında 48 ay
300,000 TL – 750,000 TL arasındaki taşıt satışlarında 36 ay
750,000 TL’nin üzerinde olan taşıt satışlarında 24 ay
Yapılan düzenleme, teorikte iyi görünüyor olsa da pratikte nasıl uygulanacağı bilinmemektedir. Örneğin bankalar, taksitli alışverişler için “vade farkı” adı altında ekstra ücret talep ediyorlar. Bu durum, otomobil satışlarında da geçerli olursa, bedel de yüksek olacağı için vatandaşın işine yaramayabilir.
Araç sahibi olmak artık lüks değil, bir ihtiyaç haline gelse de ne yazık ki bazı insanlar için araç parasını biriktirmek oldukça zordur. Böyle bir durumda ilk başvurdukları adres ise bankalar olmaktadır. Çünkü günümüzde faaliyet gösteren kurumsal ya da devlet bankaları insanların araç ihtiyaçlarını karşılamak ya da hayalindeki aracı kısa sürede almak için taşıt kredisi adı altında kredi imkânı sunmaktadır. Bu
İlgili İçerik
Güncel Taşıt Kredileri
Otomobil Kredisi de olarak bilinen taşıt kredisi yaygın olarak kullanılan ihtiyaç kredisi türü olduğundan başlıca sıfır ve ikinci el araçlar, taşıt kredisi başvurusu yapılarak alınabilir.
Kredinin miktarı ve faiz oranları aracın kendisiyle ve bankalara bağlı olarak değişkenlik göstermektedir. Bankalar genellikle aracın tutarını kasko değerinin %70-80’ine kadar olan miktar için taşıt kredisi sağlarlar. Bu bankaların taşıt kredisindeki riski azaltmak amacıyla düzenlenmiş bir yoldur.
Taşıt Kredisi kullanmadan önce bankaların taşıt kredisi faiz oranlarını ve şartlarını sayfamızdan inceleyebilir, kredileri karşılaştırabilir sizin için uygun olan taşıt kredisini seçebilir ve taşıt kredisine anında başvurabilirsiniz.
Bankalara göre kredi hesaplaması yapmak için, taşıt kredisi hesaplama sayfamızdaki bankaların oranlarını inceleyin ve taşıt kredisi başvurusu yaparak kredinizi kolayca alın.
Seçtiğiniz araç için bankaların söz konusu olan araç için taşıt kredisi olanaklarını kontrol edebilirsiniz.
Taşıt Kredisi İçin Belirlenen Koşullar Nelerdir?
Kredi başvurusu yapabilmek için mutlaka düzenli bir geliriniz olmalıdır.
Taşıt kredisi başvurusu yapabilmek için 3 ay kesintisiz sigortanızın olması gerekmektedir.
Taşıt kredisi imkânından yararlanabilmek için mutlaka 18 yaşını doldurmuş olmanız gerekmektedir.
Ayrıca, araç alım işleminde de bir miktar peşinatınızın olması gerekmektedir.
Taşıt kredisi imkânından yararlanabilmek için herhangi bir kredi veya kredi kartı borcunuzun olmaması gereklidir.
Tüm bunların yanı sıra kredi notunuzun da yeterli seviye de olması gerekmektedir.
Bu şartları sağladığınızda rahatça taşıt kredisi alabilirsiniz.
Başvuru yapabilmek için Türkiye Cumhuriyeti kimlik belgesine gereksinim duyulmaktadır.
0 Kilometre araç satın alım işlemlerinde Proforma faturaya gereksinim duyulmaktadır.
El araç alım işlemlerinde aracın ruhsatına veya geçici tescil belgesine gereksinim duyulmaktadır.
Tüm bunların yanı sıra başvuru için gelir belgesine ihtiyaç duyulmakta ve bazı durumlarda da kefil istenebilmektedir.
Bir önceki yazımız olan Trafik Sigortası Nedir? Teminatları Nelerdir (2023) başlıklı makalemizde sigorta primleri, Trafik Sigortası Fiyatları? ve Trafik Sigortası Ne Zaman Yaptırılmalıdır hakkında bilgiler verilmektedir.