• İmsak 00:00
  • Güneş 00:00
  • Öğle 00:00
  • İkindi 00:00
  • Akşam 00:00
  • Yatsı 00:00
  • İFTARA KALAN SÜRE 00:00:00
İMSAKİYE 2025 - İstanbul
  1. Haberler
  2. Kredi Kartları
  3. Altın Alırken Taksit Yapılıyor Mu?

Altın Alırken Taksit Yapılıyor Mu?

featured
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Altın Alırken taksit imkanı sunan kredi kartları; kullanıcılarını çoğu zaman büyük bir dertten ve nakit ödeme telaşından kurtarıyor. Kredi kartı ile altın alırken; bankanın kestiği komisyon alıcı tarafından ödenmektedir. Bu komisyon oranı bankadan bankaya değişiklik göstermektedir.

Örnek vermek gerekirse; 1000 TL değerinde bir altın için X bankasına ait bir pos cihazından çekim yapıyorsanız ve banka yüzde 3 komisyon kesiyorsa; toplamda ödemeniz gereken tutar 1.030 TL olacaktır. Tüm kuyumcular altına taksit yapabilmektedir. Fakat her kredi; altın için taksit imkanı sunmamaktadır. Buna göre kullanmakta olduğunuz kredi kartının özelliklerini iyi bilmeniz gerekmektedir.

Altına taksit

Kredi Kartı İle Altın Alımında Komisyon

Altına taksit ya da kredi kartı ile altın aldığınız takdirde; belirli bir komisyon ödemeniz gerekmektedir. Fakat belirli bir komisyon belirtmek güç. Bunun en temel sebebi ise, her bankanın farklı bir komisyon oranı belirlemesi ile doğru orantıdadır.

Yani X bankası yüzde 2 komisyon keserken; Y bankası yüzde 3 komisyon kesebilir. Bunun için en doğru bilgiye müşterisi olduğunuz banka ile iletişime geçerek ulaşabilirsiniz. Her ne kadar günümüzde kuyumcular yüzde 2 ila yüzde 5 arasında komisyon kesintisi yapsa da; Resmi Gazete tarafından yayımlanan komisyon; yüzde 1,60 olarak belirlenmiştir. Kredi kartı ile altın alımında ise Türkiye Merkez Bankasının belirlemiş olduğu komisyon oranı; 1000 TL değerinde bir altın için 16 TL’dir.

Bu tutarın üzerinde alınan komisyonlar; üye iş yerinin yanı kuyumcunun anlaşmalı olduğu banka ile sizin müşterisi olduğunuz bankanın farklı olmasından kaynaklanabilir. Zira farklı bankalardan yapılan işlemler, çok daha fazla komisyona tabi tutulabilmektedir.55ea2a3af018fbb8f86f2cdd

Altına Taksit Yapılır Mı?

Türkiye’de hizmet veren ve faaliyetlerine aktif bir şekilde devam eden tüm bankalar, altına taksit yapabilmektedir. Fakat bilmeniz gerekir ki; tek çekim ile altın aldığınızda ödemeniz gereken tutar ile, altına taksit yaparken ödemeniz tutar birbirlerinden farklıdır. Kuyumcular, kredi kartı ile altın satarken ve bu satışı taksitlere bölerken; ekstra komisyon almaktadır.

Kredi Kartına Taksitle Altın

Kredi tartına taksitle altın almak diğer tüm ürünlerde de olduğu gibi mümkündür. Fakat bazı bankalar belirli bir miktara kadar altına taksit yapmaktadır. Öte yandan altına taksit yapılırken, kuyumcu ekstra komisyon almaktadır. Yani; kredi kartı ile alırken ödemeniz gereken komisyon ücretinin yanı sıra, aynı zamanda altına taksit yapıldığı için ekstra komisyon ödemeniz gereklidir.

shutterstock 1258132996 16 9 1546329550

Kredi Kartı İle Altın Alımında Komisyon

Kredi kartı ile altın alırken ödemeniz gereken komisyon tutarı; bankadan bankaya değişiklik göstermektedir. Fakat günümüz şartları ile genelleme yapmak gerekirse, kuyumcular kredi kartı ile altın satışı yaparken yüzde 2 ila yüzde 5 arasında komisyon almaktadır. Bu da 1.000 Türk Lirası tutarındaki bir altın için yaklaşık 20 TL ila 50 TL arasında bir ücrete tekabül etmektedir.

Kuyumcudan Kredi Kartı İle Altın Alma

Kuyumcudan kredi kartı ile altın almadan önce, birkaç kuyumcudan fiyat almanızı öneririz. Zira yukarıda da belirttiğimiz gibi komisyon ücreti bankadan bankaya değişiklik gösterebilmektedir. Eğer yüklü miktarda ve tutarda altın alacaksanız; yüzde 1 komisyonun dahi büyük bir götürüsü olacaktır. Bu nedenle altın almadan hemen önce Pazar araştırması yapmanız gerekmektedir.

Size en uygun komisyon oranını belirten bir kuyumcu bulduktan sonra, dilediğiniz altını kredi kartınız ile satın alabilirsiniz. Satın alma konusunda BDDK ve bankalar tarafından belirtilen herhangi bir kısıtlama bulunmamaktadır. Bu nedenle dilediğiniz yerden dilediğiniz miktarda kredi kartı ile altın satın alabilirsiniz.

Eğer kredi kartınız ile komisyon ödemenin yanı sıra; aidat da ödüyorsanız, şu içeriğimiz ilginizi çekebilir. Kredi kartı aidatı yasal mı

0
be_endim
Beğendim
0
dikkatimi_ekti
Dikkatimi Çekti
0
do_ru_bilgi
Doğru Bilgi
0
e_siz_bilgi
Eşsiz Bilgi
0
alk_l_yorum
Alkışlıyorum
0
sevdim
Sevdim

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

Serbest Piyasa ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!