• YARIM ALTIN
    9.824,00
    % -0,09
  • AMERIKAN DOLARI
    34,7615
    % 0,07
  • € EURO
    36,5582
    % 0,03
  • £ POUND
    44,1190
    % 0,19
  • ¥ YUAN
    4,7831
    % 0,07
  • РУБ RUBLE
    0,3282
    % -0,84
  • BITCOIN/TL
    3360821,584
    % 1,29
  • BIST 100
    9.884,91
    % 0,59

ASELSAN’dan Finansal Teknoloji Sözleşmesi (2023)

ASELSAN’dan Finansal Teknoloji Sözleşmesi (2023)

Başta savunma elektroniği olmak üzere, güvenlikten ulaştırmaya, sağlıktan enerjiye savunma dışında da pek çok alanda son yıllarda dikkat çekici bir performans sergileyen ASELSAN finansal teknolojiler alanına girerek faaliyet alanlarına bir yenisini ekliyor.

Finansal Teknoloji Alanında ASELSAN

Finansal teknoloji alanına girmek, hem siparişleri hem de ASELSAN’ın müşteri portföyünü çeşitlilik olarak yansıtacaktır.

ASELSAN’ın finansal teknoloji projeleri, kamu ve özel sektörde müşteri çeşitlendirmesine odaklanacak. Yeni nesil bankacılık teknolojilerinden ödeme kayıt cihazlarına kadar pek çok konuyu kapsayan bu arenada artık ASELSAN ismi de yerini alacak.

ASELSAN, organizasyonunu yeni bir iş alanında yeniden yapılandırdı.

Finansal Teknoloji Alanında ASELSAN

ASELSAN Teknolojik Yatırımlara Devam Edecek

ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Haluk Görgün, “Savunmadaki liderliğimizin yanı sıra sağlıktan ulaşıma kadar birçok sivil alanda ülkemizin ihtiyaçlarına zamanında ve üstün kalitede cevap verdik. Bu sorumluluk bilinciyle bugüne kadar olduğu gibi yarın da yatırımlarımıza hız kesmeden devam edeceğiz. Memnun olduk.” cümleleri kullandı.

Aselsan teknoloji ve diğer alanındaki faaliyetlerini takip etmek için tıklayın.

Finansal Teknolojilerde Uçtan Uca Sistem Teknolojisi Üretmek İçin Yeteneğimizi Kullanacağız

Savunma teknolojilerindeki tecrübelerini FinTech alanına da yansıtacaklarını belirten  Görgün, şunları kaydetti: “FinTech’te donanımdan yazılıma uçtan uca sistem teknolojisi üretme kabiliyetimizi kullanacağız. Her zaman en üst düzeyde kamu yararına olan ASELSAN, bu yeni alanda ihtiyaç duyulan tüm konularda yerini alacaktır. “ değerlendirmesini yaptı.

TAKASBANK NE İŞ YAPAR? (2023)

Takasbank nedir, Takasbank ne iş yapar? Takasbank para ve sermaye piyasaları arasında ciddi bir köprü görevi görmektedir. Takasbank’ın internet sitesinde verilen bilgiler şu şekildedir: Takasbank temel olarak, sahip olduğu ‘merkezi takas’ ve ‘bankacılık’ lisansları ile Türk sermaye piyasalarında, üyelerine, takas, merkezi karşı taraf ve bankacılık hizmetleri sunmaktadır. Yapılan yatırımlarınızın kampanyaların süresi boyunca belirlenen fonu toplama sürecinde yani başarı sağlayana kadar yasa gereği Emanet Yetkilisinde bloke edilir. Emanet yetkilisi Borsa İstanbul'un

İlgili İçerik

ASELSAN, Finansal Teknoloji Alanında Yurt İçi Kuruluşlarla 129,7 Milyon Dolarlık Sözleşme İmzaladı

ASELSAN, 27 Eylül günü Kamuyu aydınlatma platformuna (KAP) yaptığı açıklamada, “ASELSAN ile finans alanında faaliyet gösteren yurtiçi kuruluşlar arasında 27/09/2021 tarihinde finansal teknolojiler alanında 129,7 Milyon ABD Doları + KDV tutarında bir sözleşme imzalanmıştır. Söz konusu sözleşme kapsamında teslimatlar 2021-2026 yılları arasında yapılacaktır.”  bilgisini vermişti.

KAP’a yapılan bildirimin ardından yazılı bir açıklama yapan şirketin fintek alanında alt başlıklar olarak çok sayıda alan belirlediği kamu ve özel sektörde müşteri çeşitlenmesi sağlayacağı kaydedildi. Alt başlıklarda, “yeni nesil bankacılık teknolojileri” ve “ödeme kaydedici cihazlar”ın ismi verildi.

Açıklamada, finansal alanda teknolojinin öneminin her geçen gün arttığı belirtilerek, bu olgu ışığında ASELSAN’ın yaşanan hızlı değişimi gözeterek, gelişmeleri takip ve iş geliştirme fırsatları için bir yapılanma gerçekleştirdiği bildirildi. ASELSAN’ın AR-GE ve inovasyon yatırımlarının yüksekliğine işaret edilen açıklamada, fintek alanında tasarım, üretim, satış sonrası destek içinde bulunulacağı, yerlileştirme ve millileştirme amacının gözetileceği vurgulandı.

Açıklamada, ASELSAN Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Haluk Görgün’ün değerlendirmelerine de yer verildi. Haluk Görgün, teknoloji yatırımlarının süreceğini vurgulayarak, “Savunma teknolojilerinde bugüne kadar kazandığımız her çeşit tecrübeyi finansal teknolojiler alanına da yansıtacağız. Donanımdan yazılıma kadar uçtan uca sistem teknolojisi üretebilme yeteneğimizi finansal teknolojilerde kullanacağız. Kamu yararını her zaman en üst seviyede gözeten ASELSAN bu yeni faaliyet alanında da kendisine ihtiyaç duyulan her başlıkta yer alacak. Yerlileşme ve millileşme vizyonumuzu bugüne kadar faaliyet gösterdiğimiz her alana taşıdık. Finansal teknolojiler alanında göstereceğimiz faaliyetlerle hâlihazırda yurtdışından temin edilen ürün ve sistemleri üreterek önemli bir kaynağın ülkemizde kalmasının bir parçası olmak bizim için muazzam bir gelişmedir.” görüşünü vurguladı.

Haluk Görgün, savunma teknolojilerinde her zaman kullanılan bilgi güvenliği ve kriptolojideki donanım ve yazılım tecrübelerinin fintek alanında da sistem ve çözümler üretmekte kullanılacağını bildirdi.

Görgün, “İmzaladığımız 129,7 milyon ABD Doları tutarındaki sözleşme ile Türkiye’nin lider finans kuruluşlarının yanında finansal teknolojiler alanına giriş yapmaktan ve onların çözüm ortağı olmaktan büyük gurur duyuyoruz” dedi.

Bilgiyi, Güce ve Güvene Dönüştüren Kuruluş

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin haberleşme ihtiyaçlarının milli imkanlarla karşılanması için 1975 yılında kurulan ASELSAN; Türk Silahlı Kuvvetlerini Güçlendirme Vakfı’na (TSKGV) bağlı bir anonim şirkettir. ASELSAN hisselerinin %74,20’si TSKGV’ye aittir, %25,80’lik kısım ise Borsa İstanbul’da (BİST) işlem görmektedir.

Türkiye’nin en büyük savunma elektroniği kuruluşu olan ASELSAN; başta Türk Silahlı Kuvvetleri olmak üzere yurtiçi ve yurtdışı ihtiyaç makamlarının, haberleşme ve bilgi teknolojileri, radar ve elektronik harp, elektro-optik, aviyonik, insansız sistemler, kara, deniz ve silah sistemleri, hava savunma ve füze sistemleri, komuta kontrol sistemleri, ulaştırma, güvenlik, trafik, otomasyon ve sağlık teknolojilerine yönelik ihtiyaçlarını karşılayabilecek çok geniş bir ürün yelpazesine sahip bulunmaktadır. ASELSAN bugün, özgün ürünlerini ihraç eden, dünyanın ilk 100 savunma sanayi şirketi (Defense News Top 100) listesinde yer alan, yerel kuruluşlar ile işbirliği modelleri kurgulayarak uluslararası pazarlarda ortaklıklar kuran, yatırım yapan bir marka haline gelmiştir.

ASELSAN, vizyonundaki teknoloji vurgusu ile “Küresel pazarda yarattığı değerler ile sürdürülebilir büyümesini koruyan, rekabet gücü ile tercih edilen, stratejik bir ortak gibi güven duyulan, çevreye ve insana duyarlı bir milli teknoloji firması olmak” hedefini benimsemiştir.

Bu başarının kilit faktörlerinden olan 7.000’i aşkın çalışanı bünyesinde yer alan nitelikli mühendislik kadrosu ile ASELSAN, yıllık cirosunun ortalama %7’sini, kendi özkaynakları ile finanse edilen Ar-Ge faaliyetlerine ayırmaktadır.

asselsan

Bir önceki yazımız olan İzmirim Kart Bakiye Sorgulama ve TL Yükleme(2023) başlıklı makalemizde İzmirim kart, İzmirim kart bakiye sorgulama ve İzmirim kart sorgulama hakkında bilgiler verilmektedir.