Ülke dışından Türkiye’ye para transferi, gönderimi esnasında duymaya, görmeye alıştığınız bank wire transfer nedir ve ne anlama gelmektedir sorularına cevap vermeye çalışacağız.
Aslında bu kavram bilhassa yurt dışından ülkemize gerçekleşen para transferleri esnasında sık duyulduğu gibi bilinmesi ve öğrenilmesi gereken bilgilerden birisidir.
IBAN Numaraları Kaç Haneli Olur? (IBAN No Nedir)Banka ve bankacılık işlemlerinin günlük hayatımızın ve iş yaşantımızın merkezi haline gelmesi bir çok farklı terimi de beraberinde getirdi. Bunlardan en çok kullanılan ifade olan iban numarası terimine detaylı bir bakış açıp iban numaraları kaç haneli olur sorusuna da cevap bulacağız.
IBAN Numarası Nedir, Nerede Kullanılır
İban numarası uluslararası standartlarda kullanılan bir çeşit banka hesap numarasının ismidir. Özet bir şekilde iban
Banka hesabı üzerinden bireysel veya kurumsal anlamda gerçekleşen elektronik fon transferi işlemleri verilen isim wire transfer olarak adlandırılmaktadır. Bankalar arası veya hesaplar arası gerçekleşen bu transfer işlemlerini genel olarak EFT, havale kavramları sayesinde zaten tanıyoruz.
Fakat işlemlerin yurtdışından gerçekleşiyor olması durumunda sadece hesap, iban bilgileri yeterli olamabiliyor. Bu tür durumlarda bankaların bizlere sunduğu SWIFT kodu ve sistemi kullanılarak transfer işlemleri gerçekleştirilebiliyor.
bank wire transfer nasıl gerçekleşecek
Bank Wire Transfer Nasıl Gerçekleşir?
Bank Wire transfer işleminin gerçekleşmesi EFT ve havale işlemlerinde olduğu benzer mantıkta işlemektedir. Önce transfer işlemi gerçekleşen tutar bankaya iletilir trasfer ulaşan banka da tutarı müşterisinin hesabına ulaştırır. Bu şekilde gerçekleşen işlem aynı ülke içerisinde sağlanan işlemler için zahmetsizdir.
Aynı işlem yurtdışından ülkemize gelecek şekilde gerçekleşecek ise farklı olarak aşağıdaki bilgilere ihtiyaç duyulacaktır:
İsim Soyad
Iban
Swift (BIC) Kodu
IBAN bilgisinin ne olduğunu detaylarını öğrenmek istiyorsanız IBAN No nedir isimli başlığımızı inceleyebilir detaylarını öğrenebilirsiniz.
SWIFT kodu ise BOC kodu olarak da geçen banka hesaplarının uluslararası olarak standart bir biçime dönmesi amacıyla kullanılan 8-11 arası haneden meydana gelen koddur.
Her bankanın SWIFT (BIC) kodu farklıdır. Transfer işlemini gerçekleştireceğiniz bankaya göre BIC kodunu aşağıdaki tablodan inceleyebilirsiniz.
Merhaba değerli serbestpiyasa okurları. Birçok insanın ödeme yapacağı veya ödeme alacağı zaman sorguladığı bir konu olan bankaların eft saatleri ve eft günleri hakkında aklınızdaki tüm soruları bu makalemiz ile çözüme ulaştıracağız. Malum 2021 yılındayız ve her bazı yıllarda bankaların eft saatleri ve eft günleri değişiklik göstermektedir. Bizler de sizler için 2021 bankaların eft saatleri ve eft günleri nelerdir bunları paylaşacağız.
EFT Nedir
En basit anlatımı ile birbirinden farklı iki banka
İlgili İçerik
Wire Tansfer Ne Zaman Hesaba Geçer?
Yurtdışından gerçekleşecek olan transfer işleminin gerçekleşmesi ortalama olarak 72 saat yani 3 gün sürebilmektedir. Bu sürenin iş günü olarak hesaplanması gereklidir. Tatil günleri bu süreye dahil edilmemektedir.
wire transfer masfrafları ne kadar
Wire Transfer Masrafları Ne Kadar
Transfer işlemleri uluslararası olarak ve ülkeden ülkeye gerçekleştiği için maliyetleri yüksek olan işlemlerdir. Bu masraf tutarları bankadan bankaya değiştiği için net bir rakam vermek doğru değildir. Bu konu ile ilgili en net bilgiye bankadan ulaşabilirsiniz. Sizden istenecek olan bank wire transfer ücreti tutara bağlı olarak değişmemektedir. Tutar ne olursa olsun istenecek komisyon tutarı aynı olarak kalacaktır. Bu da 3 dolar bir gönderim yapılsa da 30.000 dolar gönderim yapılsa da komisyon tutarının aynı kalacağı anlamına gelir.