Eos Nedir?

Ceylin

Yeni Üye
7 Mar 2023
14
0
1
EOS, blockchain teknolojisi üzerinde inşa edilmiş bir kripto para birimidir. EOSIO olarak bilinen bir blockchain protokolü üzerinde çalışır ve kullanıcılara hızlı ve ölçeklenebilir uygulamalar geliştirme imkanı sunar. EOSIO, ayrıca bir dizi geliştirme aracı ve kaynak sağlayarak uygulama geliştiricilerinin işlerini kolaylaştırmayı hedefler.

EOS, Ethereum gibi akıllı sözleşme platformlarına benzer bir şekilde, kullanıcıların değişiklik yapabileceği ve herhangi bir veri silme işlemi yapmadan kaydedebileceği akıllı sözleşmeleri destekler. EOSIO protokolü, daha hızlı işlem süreleri ve daha düşük işlem ücretleri sunar. Ayrıca, EOSIO protokolü, uygulama geliştiricilerine çok çeşitli işlevler sağlayan bir modüler mimariye sahiptir.

EOS ayrıca, kullanıcıların token sahiplerinin işlettiği bir dizi ağ blok zinciri üzerinde oylama yaparak, ağ yönetimine katılmalarına izin verir. Bu, EOS token sahiplerinin ağın geleceğine yön vermelerine ve gelişimini etkilemelerine izin verir.

EOS, birçok farklı kullanım durumuna sahiptir. Örneğin, oyunlar, sosyal medya platformları ve hatta otomotiv sektörü için uygulamalar geliştirilmesine olanak tanır.
 

Şu anda bu konu'yu okuyan kullanıcılar

Benzer konular