• YARIM ALTIN
    10.221,00
    % 1,28
  • AMERIKAN DOLARI
    34,5467
    % 0,18
  • € EURO
    36,0147
    % -0,62
  • £ POUND
    43,3470
    % -0,52
  • ¥ YUAN
    4,7691
    % 0,06
  • РУБ RUBLE
    0,3312
    % -2,73
  • BITCOIN/TL
    3356066,463
    % -1,76
  • BIST 100
    9.549,89
    % 1,94

Kosgeb Nitelikli Eleman Desteği (Nasıl Sağlanırı)

Kosgeb Nitelikli Eleman Desteği (Nasıl Sağlanırı)

Kosgeb Nitelikli eleman desteği konusunda yaşanan sıkıntılara bağlı olarak Kosgeb’den destek gelmiş bulunmaktadır. Bu destek sayesinde kişi ve kuruluşlara çok daha başarılı şekilde hareket etme fırsatı sağlamaktadır. Kobileri desteklemek amacıyla KOSGEB tarafından aylık net ücretten verildiği bir destekleme hizmeti olarak özetleyebiliriz.

Personel aylık net ücreti ödenmektedir. 2021 yılı itibari ile bu destek programı devreye alınmış bulunmaktadır. Nitelikli eleman konusunda işletmelere 50.000 liraya kadar finansman desteği sunacağı açıklanmış bulunmaktadır.

Personel istihdam etmek isteyen işverenler, bu konudaki destek programına bağlı olarak KOSGEB’e başvuruda bulunabilirler.

Kosgeb Evlilik Kredisi (KOSGEB Düğün Kredisi)

Bu yazımızda sizlere KOSGEB evlilik kredisi hakkında bilgi vermeye gayret göstereceğiz. Devlet destekleri, son zamanlarda bilindiği gibi arttı. 2021 yılında gençlerimize devletten 10 bin lira kadar bir Kosgeb desteği veriliyor. Alınmış olan çeyizler, düğün harcamaları bu destek karşısı karşılığında verilecektir.Ayrıca hibe  paralar ile sizler de bu şekilde karşılama yapabilir. Borçsuz bir şekilde düğün yapma şansına sahip olabilirsiniz. Tabii ki burada belirli şartlar var. Bu destekten faydalanmak için de bu

İlgili İçerik
kosgeb nitelikli eleman desteği

kosgeb nitelikli eleman desteği

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Nedir?

Genel anlamda düşünecek olursak işsizlik ile mücadele ve istihdamın artırılması adına yapılmış bir projedir. Nitelikli eleman konusunda sıkıntı yaşayan firmaların daha hızlı bir şekilde sonuca ulaşması adına yapılmış bir destek paketidir. Bu destek paketi sayesinde istihdam edilen çalışanlar çok daha rahat bir şekilde iş bulma fırsatına sahip olacaktır. Aynı zamanda da kobiler desteklenmiş olacaktır.

 

KOSGEB Eleman Desteği Nasıl Sağlanır?

KOSGEB eleman desteği ile ilgili olarak gerekli programa uygun şekilde işlem yapmak gerekmektedir. Oldukça talep gören bu destekleme ve kalkınma hizmetleri tamamen kamu hizmetleri içerisinde önemli bir yer kaplamaktadır.

Bu program kapsamında istihdam edilen personelin de ücretinin bir kısmı devlet tarafından karşılanmaktadır. iş imkanlarının arttırılması sağlanmaktadır. Kayıt dışı istihdamın önüne geçilmesi de bu anlamda önemlidir. Burada başvuru şartlarının olduğunu bilmek gerekir.

KOSGEB Faizsiz Kredi Nasıl Alınır?

KOSGEB, küçük ve orta ölçekli işletme kurmak isteyenleri destekleyen ve bu destekleri ile pek çok işletme açılmasını sağlamış bir kurumdur. Kurumun temel amacı girişimcilere ve işletme kuracaklara hibe ve krediler vermektir. Bu maddi destekler ile de ekonomiye katkı sağlamak amaçlanır. KOSGEB tarafından verilen hibe desteği geri ödemesizdir ve bir nevi bağış olarak verilir. Kredi desteği ise daha yüksek miktarda olan

İlgili İçerik

İstihdam edilecek personelin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olması burada ilk sistem olarak karşımıza çıkmaktadır. En az 5 adet SGK kapsamında sigortalı çalışan elemana sahip olması gerekmektedir. Bunlara ek olarak nitelikli eleman desteği alan KOBİ, part time veya geçici süreli bir personel iştirakinin olmaması istenmektedir.

kosgep nitelikli eleman desteği

kosgep nitelikli eleman desteği

 

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Maaş Durumu

KOSGEB nitelikli eleman desteği ile ilgili olarak başvuruda bulunduktan sonra çalışan personelin maaşının bir kısmı devlet tarafından ödenmektedir. Buradaki anlaşma, KOSGEB firma arasında kalmaktadır.

 

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Başvuru

Bu başvuruyu yapmak isteyen firmalar, rahatlıkla KOSGEB üzerinden başvuruyu gerçekleştirme şansına sahiptirler. Daha detaylı bilgiler için KOSGEB’in internet sitesinden de çok daha ayrıntılı şekilde bilgilere sahip olabilirler.

kosgeb nitelikli eleman desteği

kosgeb nitelikli eleman desteği

 

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Ödeme

Nitelikli eleman desteği konusunda devletin vermiş olduğu KOSGEB fırsatı sayesinde Kobi’ler daha rahat hareket etmektedir. Buradaki ödeme personele olacağı gibi aynı zamanda 50.000 TL’ye kadar böyle bir destek fırsatı tanınmaktadır.

Dışarıya Fason İş Veren Firmalar Var mı?

Günümüzde dışarıya fason iş veren firmalar bulunur. Özellikle tekstil sektöründe dışarıya verilen işlerin sayısı bir hayli fazladır. Dışarıya fason iş veren firmalar birçok kişi tarafından ek iş niteliğindedir. Evden çalışmak isteyen tecrübeli kişiler bu konuda çeşitli firma araştırmalarına girmektedir.Dışarıya fason iş veren firmalar en çok dikiş işçileri için verdikleri işlerle bilinir. Fason iş almak isteyen kişiler bu konuyla alakalı ilan sitelerine müracaat edebilirler. Günümüzde fason işleri alarak ek gelir

İlgili İçerik

 

Nitelikli Eleman Desteği Şartları

Eleman desteği şartları konusunda öncelikli olarak gelen şart kesinlikle personelin Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmasıdır. Programa başvuran firmanın, başvurudan önce 12 ay içerisinde elemanı istihdam edilememiş olması yine gereken önemli şartlardan bir tanesidir.

 

Nitelikli eleman, her zaman için Yükseköğretim kurumundan mezun olmuş olmalı ve çalışacağı işletmede en az 5 adet firmanın sigortalı personel çalıştırma vardır. Bunları gerçekleştiren firma rahatlıkla başvuruda bulunabilir.

 

Destek Unsurları

(1) Bu destek, destek başvurusunu yapan işletmede destek başvuru tarihi itibariyle son 12 (on iki) ay içinde istihdam edilmemiş, yükseköğretim kurumundan mezun ve işletmede tam zamanlı olarak çalışacak eleman için verilir.

(2) Bu destekten, başvuru tarihi itibariyle onaylı son SGK Sigortalı Hizmet Listesinde en az 5 (beş) çalışanı olan işletmeler yararlanabilir. Bu koşul, öncelikli teknoloji alanlarında faaliyet gösteren işletmeler için aranmaz.

(3) İşletme, destek üst limiti dâhilinde aynı anda 2 (iki) elemanı geçmeyecek şekilde bu destekten yararlanabilir. Program süresince, en fazla 4 (dört) destek başvurusuna onay
verilir.

(4) Başvuru tarihi itibari ile yeni istihdam edilecek olan nitelikli eleman için destek verilir. Başvurunun uygun bulunduğu tarihten itibaren en geç 45 (kırk beş) gün içinde nitelikli
elemanın istihdam edilmesi gerekir. Nitelikli elemanın, destek başvurusu uygun bulunan işletmede 45 (kırk beş) gün içinde işe başlatılmaması durumunda destek kararı iptal edilmiş
sayılır.

(5) Destek tutarı, istihdam edilecek her bir eleman için net ücret üzerinden hesaplanır. Asgari geçim indirimi, ikramiye, prim vb. ek ödemeler net ücrete dâhil edilmez.

(6) Destek kapsamında istihdam edilen elemanın net ücretinin; 2 (iki) yıllık meslek yüksekokulu ve ön lisans mezunları için en az 2.500 (iki bin beş yüz) TL, lisans ve üzeri mezunlar için en az 3.500 (üç bin beş yüz) TL olması gerekir. Nitelikli elemanın net ücretinin belirtilen tutarların altında olduğu aylar için destek ödemesi yapılmaz.

(7) Nitelikli elemanın mezuniyet durumunun belirlenmesinde başvuru tarihi esas alınır. Destek sürecinde nitelikli elemanın mezuniyet durumundaki değişiklikler dikkate
alınmaz.

(8) İşletme ve nitelikli elemana ilişkin Sosyal Güvenlik Kurumu ve/veya Yükseköğretim Kurumu sorgulamaları, ilgili kurumlarla yapılan protokoller kapsamında Uygulama Birimi tarafından KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden yapılır.

KOSGEB Nitelikli Eleman Desteği Unsurlar

(9) Başka kurum kuruluşlardan vergi, sosyal güvenlik primi vb. yasal yükümlülükler hariç olmak üzere herhangi bir isim altında destek alınan elemanlar ile işletme sahibi veya ortakları ile bunların ana, baba, kardeş, eş ve çocukları, emekliler ve yabancı uyruklular bu destek kapsamında istihdam edilemez

(10) Destek süresince, istihdam edilecek elemanın sadece destek verilen işletmede sigorta kaydının olması gereklidir. Aksi durumda ilgili aylar için destek ödemesi yapılmaz.

(11) Askerlik, doğum gibi sebeplerle işten ayrılan ve daha önce bu programın Nitelikli Eleman İstihdam Desteği kapsamında istihdam edilmiş olan elemanın yeniden aynı işletmede işe başlaması halinde yeni destek başvurusu yapılması şartı ile program kapsamında kalan üst limit kadar destek verilebilir.

(12) Nitelikli elemanın işten çıkarılması veya kendi isteği ile işten ayrılması durumunda, işletme ilgili Uygulama Birimine KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden bilgi verir ve elemana ilişkin destek süreci sonlandırılır.

(13) İlk aya ilişkin destek tutarının hesaplamasında nitelikli elemanın işe giriş tarihi esas alınır.

(14) İşletme, destek başvurusunun uygun bulunduğu tarih itibariyle en az 3 (üç)’er aylık dönemler için KOBİ Bilgi Sistemi üzerinden destek ödemesi talep eder. İşletme, programın tamamlanması, nitelikli elemanın işten çıkarılması veya kendi isteğiyle ayrılması halinde 3 (üç) aylık dönemin tamamlanması beklemeden destek ödeme talebinde bulunabilir.

(15) Nitelikli elemanın işletmenin farklı illerdeki şubelerinde istihdam edilmesi durumunda destekten faydalanılabilir. Bu durumda, destek başvurusu işletmenin KOSGEB
Veri Tabanına kayıtlı olduğu ildeki Uygulama Birimine yapılır.

(16) İşletmenin asıl işveren SGK sicil numarasına bağlı bir veya birden fazla alt işveren numarası olması durumunda; asıl işveren konumundaki işletmenin, destek kapsamında istihdam edeceği nitelikli elemanın SGK giriş-çıkışlarının ilgili ay içerisinde gün kaybı olmadan gerçekleştirilmesi gerekir. Aksi durumda ilgili nitelikli elemana ilişkin destek süreci sonlandırılır ve bu nitelikli eleman için gün kaybı olan aylara ilişkin destek ödemesi yapılmaz.

(17) İş kazası, doğum, hastalık durumlarında geçici süre ile rapor alınarak işe ara verilmesi halinde, rapor süresi bitiminde nitelikli eleman işe devam ettiği takdirde destek süreci devam eder. Rapor süresince Sosyal Güvenlik Kurumu tarafından ödenen Geçici İş Göremezlik Ödemesine destek sağlanmaz.

(18) Nitelikli eleman için sağlanan destek, program bitiş tarihi itibariyle sonlandırılır.

(19) Program süresince desteğin üst limiti 50.000 (elli bin) TL’dir.

Bir önceki yazımız olan Gelen Evrak Dosyasına Kaldırılmış Ne Demek? başlıklı makalemizde dys evrak takip 2020, emekli sandığı evrak takibi ve emeklilik hizmetleri genel müdürlüğü özet karar servisi hakkında bilgiler verilmektedir.