Kobilere destek amacıyla kurulan kredi garanti fonu finansal anlamda destek bulmak amacıyla arayışta bulunan ve kgf nedir sorusunu soran işletmelere fayda sağlamaktadır. Aşağıdaki başlıklarımızda kredi garanti fonu nedir ve ne iş yapar sorularına daha detaylı cevap bulabileceksiniz.
Günümüz teknolojisinde bir çok kurumda işlemlerin bilgisayar ortamına geçmesi ile VEDOP projesiyle gelir idaresi başkanlığı da iş yükünü azaltmıştır. VEDOP, iş yükünü azaltmak için gelir idaresi başkanlığı tarafından yapılan bir otomasyon projesidir.
VEDOP Nedir?
Bir çok insana işlemlerini halletmesi için VEDOP’a girilmesi gerektiği söylendiğinde VEDOP’un ne olduğunu bilmediğini fark ediyoruz. Gelir idaresi başkanlığı tarafından yapılan tüm işlemlerin elektronik bir ortamda yapıldığı otomasyon projesine VEDOP denir. Açılımı ise “Vergi
Açılımı kredi garanti fonu olan bu kurumun 1993 yılında bakanlar kurulunca kurulması netleştirilmiş ve 1994 yılında işlemlerine başlamıştır. Garanti fonu kapsamında küçük veya ortaklı işletmeler yapacakları yatırımlar doğrultusunda banka kredisi kullanabilme imkanı bulmaktadır. Normal şartlarda kredi kullanma işlemleri bakımından zorlanabilecek türde işletmeler bu kurum sayesinde kullanım sağlayabilmektedir.
Bu şekilde zorlanıyor olmalarının nedeni olası bir kredi başvurusunda bankaların teminat konusunda ciddi şeyler istiyor ve firmaların zor durumda kalıyor olmaları olarak gösterilebilir. Fakat kgf sayesinde işletmeler kendilerine bir çeşit kefalet almış ve bu sayede kredi çekebilmiş olacaklardır.
Özet bir şekilde ifade etmek gerekirse normal şartlar altında herhangi bir yatırım veya proje için kredi çekme ihtiyacı duyan şirketler bu konuda bankalara talep oluşturdukları zaman teminat olarak onları zorlayabilecek şeyler yine banka tarafınca talep edilmektedir. Bu talebe cevap veremedikleri zaman kredi garanti fonu tarafından kendilerine kefalet vermelerini isteyebilirler. KGF de bu kapsamda banka kredi çekebilmeleri için onlara gerekli kefaleti sağlayacaktır.
Şimdi kgf nedir sorusuna cevap bulabildiğimize göre kimlerin bu işlemden faydalanabileceklerinden bahsedelim.
KGF Kimlere Verilir
KGF’den yararlanabilmek için öncelikli olarak kobi olmak gerektiğini yukarıdaki başlıklarımızda belirtmiştik. İşletmenize kefil olarak gerekli olacak krediyi çekmenize olanak sağlayan bu kurumdan faydalanabilmek için, serbest meslek mensubu, ziraat/tarım işletmesi, çiftçi, esnaf veya sanatkar olmak yeterlidir.
Herhangi bir bankadan kredi talebinde bulunacağınız zaman sizden istenen belgelerden bir tanesi de maaş yazısı olarak karşınıza çıkmaktadır. Bankalar olası bir ihtiyaç, konut, taşıt gibi pek çok kategoriden kredi çekme talebinde bulunacağınız zaman size gerekli olan belgelerin listesini iletmektedir.Bu belgelerin ne olduğu konusuna önceki makalelerimizde defalarca değinmiş hatta bu işlemlerin ne kadar süreceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız için kredi çekmek kaç gün sürer
İlgili İçerik
Bahsettiğimiz meslek gruplarında yer alan kobilerden bir tanesi iseniz bu kuruma başvurmanızda bir sakınca yoktur. Böylelikle kgf nedir kimlere verilir sorusunu da cevaplandırmış olduk.
kgf’den nasıl faydalanılır
KGF’den Nasıl Faydalanılır ?
Üst başlıkta ismi geçen meslek gruplarında yer alan kobilerden iseniz bu hizmetten nasıl faydalanacağınızı aktarmaya çalışalım.
Öncelikle ilgili kefaletten faydalanabilmek için bankaya başvuru sağlanamlı ve kgf’den yararlanılacağı belirtilmelidir. Daha sonrasında banka ilgili dosyayı kgf kurumuna iletecektir.
Kredi garanti fonu talebi uygun görür ve onay verirse iki haftalık bir süreç sonrasında işlemler sonuçlandırılmış olacaktır.
Başvuruda bulunup, faydalanabilmek için sizlere belirtilecek olan tutarda bir ödeme yapılması gerekmektedir. Ayrıca sonuç olumlu şekilde neticelendirilse vade süresine göre her yıl belirli komisyon ücretleri de alınmaktadır. Be bilinmesi gereken noktalardan birisi de kgf ilgili ttuarın en faz %80’ine kadar kefalet vermektedir.Kredi türünün kefalet konusunda bir etkisi bulunmamaktadır. Her kredi türü için başvuruda bulunulabilir.