Herhangi bir bankadan kredi talebinde bulunacağınız zaman sizden istenen belgelerden bir tanesi de maaş yazısı olarak karşınıza çıkmaktadır. Bankalar olası bir ihtiyaç, konut, taşıt gibi pek çok kategoriden kredi çekme talebinde bulunacağınız zaman size gerekli olan belgelerin listesini iletmektedir.
Bu belgelerin ne olduğu konusuna önceki makalelerimizde defalarca değinmiş hatta bu işlemlerin ne kadar süreceği konusunda bilgi sahibi olmak isteyen okurlarımız için kredi çekmek kaç gün sürer isimli bir içerikte detayları paylaşmıştık.
Şimdi kaldığımız yerden maaş konusunda bankanın sizden talep ettiği ilgili yazının ne olduğunu nasıl alabileceğinizi ve maaş yazısı örneği için bir dilekçe şablonu sunmaya çalışalım.
Olası bir kredi kartı veya kredi çekme taleplerinde bankaların sizler hakkında bilgi edinmek amacıyla başvurduğu kredi kayıt bürosu nedir sorusunun cevabını aramaya çalışacağız. Aslında kısaca bahsettiğimiz üzere KKB kurumu sizlerin riskli müşteri olup olmadığınızı anlamak için başvurdukları resmi bir kaynak niteliği taşımaktadır.Bu kapsamda kkb nedir sorusuna aşağıdaki başlık ile daha detaylı bilgi veriyor olacağız.Kredi Kayıt Bürosu Nedir
Kredi kayıt bürosu nedir sorusuna cevap aramaya çalışalım
Bankalardan bir tanesinde kredi talebi oluşturduğunuz zaman sizlerden istenen belgelerin içerisinde maaş bordrosu da olacaktır.
Bu bordro ihtiyacınızı karşılayabilmek için çalıştığınız firmanın insan kaynakları birimine başvurmalı veya böyle bir birim yoksa muhasebecisi ile konuşup talep etmelisiniz. Maaş bordrosunu tedarik edebileceğiniz bir insan veya ik birimi bulunmuyor ise alternatif yollara başvurmanız gerekebilir.
Bu alternatiflerin başında gelen maaş yazısı sayesinde bordro ihtiyacınızın olmasına gerek kalmıyor. Yöneticileriniz tarafından resmi bir dil yazılan yazı, bordro yerine geçip kredi talebiniz için bir sorun olmadan belgelerinizi eksiksiz talep etmeniz için yöntem sunuyor. Burada tekrar vurgulamak gerekli ki sizden talep edilen belgeler arasında hiçbir eksiklik olmamalı ve hepsi resmi şekilde çözülüp bankaya iletilmelidir.
Kredi İçin Maaş Yazısı Nasıl Yazılır?
Evvela bu yazının içerisinde gerekli olan bilgilerin ne olduğunu öğrenmeniz faydanıza olacaktır. Yazı da yer alması kesinlikle gerekli olan bilgiler:
Kimlik Numaranız,
Ssk Sicil Numaranız,
İsim Soyad,
Anne Ve Baba Adları,
Kimlikteki Doğrum Yeriniz,
Kimlikteki Doğum Tarihiniz,
Nufüs Kayıt Yeriniz,
Sgk İş Yeri Numaranız
Şeklinde listelenebilir. Muhakkak unutmamanız gerekiyor ki tüm bu bilgiler eksiksiz, doğru ve kimliğinizde yer aldığı şekilde bulunmalıdır. Bu bilgiler doğrultusunda yazının hazırlanması aşaması için bir örnek göstermeye çalışalım.
maaş yazısı örneği
Maaş Yazısı Örneği
Öncelikle bilinmesi gerekiyor ki bu yazı resmi bir nitelik taşıdığı için nereye yazıldığı tüm dilekçelerde olduğu gibi üst tarafta belirtilerek “x Bankası y Şubesi Müdürlüğüne Ankara” şeklinde bir başlangıç yapmalıdır. Devamında da isim soyadınız girilip hangi tarihten bu yana firmada çalıştığınız tarih olarak belirtilmeli, sgk numaranız dahil edilmeli, ne kadar maaş aldığınız yazılmalı ve maaşınızda herhangi bir icra bulunmadığı vurgulanmalıdır. Sonunda ise resmi nitelik taşıyabilmesi açısından muhakkak kaşe ve yetkili imzası olmalıdır.
Maaş Yazısı Dilekçe Örneği:
Tarih
Konu : Maaş bildirimi
x Bankası y Şubesi Müdürlüğüne
ANKARA
Firmamızda ………….. tarihinden bu yana çalışmakta olan …… …… sigorta sicil numarasında kayıtlı ……… …………. halen firmamızda çalışmaktadır.
Çalışması karşılığında kendisine Aylık …………… TL (…….yazı ile……..….Türk Lirası) Net ücret ödenmektedir. Maaşında icra, taksit yada her hangi bir kesinti söz konusu değildir.
İş bu yazı yukarda adı geçen personelin isteği üzerine düzenlenmiştir.
Saygılarımızla,
Bu belgeyi resmi bir şekilde yazabilecek yetkili kişilere başvurulması gereklidir. Bu kişiler genelde birim yöneticileriniz veya insan kaynakları birimi olarak söylenebilir.
Bir önceki yazımız olan Sabit Kur Rejimi Nedir? Parite Kuru Nedir? başlıklı makalemizde devülasyon nedir, parite kuru ve parite kuru nedir hakkında bilgiler verilmektedir.