3D güvenlik sertifikası ile çalışan sanal pos oldukça güvenlidir. Ofisler tarafından sıklıkla kullanılmaktadır. Ofislere müşterileri için internet üzerinden güvenli ve kolay alışveriş ile her türlü raporlama imkanını sunmaktadır. Tüm işlemlerin elektronik ortamda yapılmasından dolayı zamandan tasarruf etmek mümkündür. Sonuç olarak, sanal pos oldukça avantajlıdır. Bu bağlamda, birçok kişinin aklında sanal pos başvuru evrakları neler sorusu bulunmaktadır.
Sanal Pos Almak İçin Gerekli Şartlar
Sanal pos başvuru evrakları neler sorusuna bireysel firmalar için nüfus cüzdanı fotokopisinin yanı sıra vergi levhası, noter onaylı imza beyannamesi, ikametgah belgesi cevabını verebiliriz. Bunun yanı sıra, ikametgah belgesinin olmadığı hallerde kişinin üzerine düzenlenmiş su, doğalgaz ve elektrik faturalarından birisi kullanılabilir. Buna ek olarak, tüzel kişiler için vergi levhasının yanı sıra noter onaylı imza sirküleri, faaliyet belgesi, ticari sicil gazetesi ve ikametgah belgesi gerekli olmaktadır.
[ilgiliMakale icerik_id=”2506″]
İçindekiler
Sanal Pos Kullanmak İçin Ne Yapılmalıdır?
Sanal pos başvuru evrakları neler sorusuna cevap verdikten sonra sanal pos kullanmak için hangi süreçlerin izlenmesi gerektiğine değinmeliyiz. Günümüzde tüm bankaların sanal pos hizmeti bulunmaktadır. Akbank- Akpos, Vakıfbank- VPOS724, Yapı Kredi Bankası- POSNET, Garanti BBVA- Garanti Sanal Pos, Finansbank- Finans WebPos, Ziraat Bankası- Ziraat Sanal Pos, TEB- TEB Sanal Pos olmak üzere her bankanın kendine özgü sanal pos hizmeti bulunmaktadır. Ancak, mevzuata göre herhangi bir şirketi olmayanların sanal pos edinmesi mümkün değildir.
[ilgiliMakale icerik_id=”2830″]
Sanal Pos Ücretleri 2021
Sanal pos başvuru evrakları neler diye düşünenlerin aynı zamanda sanal pos ücretlerini de araştırması gerekmektedir. Ücretsiz sanal pos veren birtakım firmalar bulunmaktadır. Bunun yanı sıra, birçok bankanın en uygun sanal pos komisyon oranına sahip olduğu bilinmektedir. Akbank, Yapı Kredi Bankası, Denizbank, İş Bankası, Vakıfbank, QNB Finansbank, TEB, Garanti Bankası gibi bankaların sanal pos komisyon oranları oldukça düşüktür. Örneğin, Akbank’ın uyguladığı sanal pos komisyon oranları; müşterilerin taahhüt sürelerine göre farklılık göstermektedir. 9000 TL’nin 12 ay kalma süresi için %2,10 komisyon oranı sunulmaktadır. Bunun yanı sıra, Yapı Kredi’de ücretsiz pos uygulaması vardır.
Garanti Pos Cihazı Almak İçin Gerekli Belgeler
Garanti Bankası pos cihazı almak için gerekli sanal pos başvuru evrakları neler sorusu; birçok kişinin aklında bulunmaktadır. Bu noktada, her şeyden önce, üye işyeri olmak gereklidir. Üye işyeri olunmasının ardından elektronik ticaret sözleşmesi ve sanal pos başvuru talep formu istenmektedir.
[ilgiliMakale icerik_id=”2579″]
Şirketsiz Sanal Pos Alınabilir Mi?
Sanal pos başvuru evrakları neler sorusu kadar sanal pos cihazının şirketsiz alınıp alınamayacağı merak konusudur. Ancak, kurulu şirketi olmayanların herhangi bir sanal pos cihazı edinmesi mümkün değildir. Sanal pos yerine Paypal veya iyzico gibi hizmetlerden yararlanılması tavsiye edilmektedir.
Ziraat Bankası Pos Cihazı İçin Gerekli Evraklar
Sanal pos başvuru evrakları neler diye merak edenler bilhassa Ziraat Bankası’nın sanal pos cihazını edinmek isterler. Sanal pos almak isteyenlerin şahıs ve sermaye şirketi sahibi olması gerekmektedir. Şahıs şirketleri; başvuru sırasında vergi levhası başta olmak üzere sicil imza beyannamesi, esnaf odasına kayıtlı olunduğunu gösteren belge ve işyeri sahibinin nüfus cüzdanı gibi belgelere ihtiyaç duyarlar.